fredag 24 april 2009

S u r d e g

Jag älskar verkligen bröd. Riktigt bröd. (Och kanelbullar...) Nu har jag för första gången i mitt liv gjort en surdeg och bakat 4 limpor. Det luktar surt i hela huset, men jag håller tummar och tår för att det ska smaka riktigt riktigt gott om en stund när vi ska ta varsin varm skiva.


Receptet finns på baksidan av rågmjölspåsen och det var superlätt att baka. Men det tog tid: 5 dygn...

2 kommentarer:

Cajsa sa...

Ååå...smaskens! Med extrasaltat Bregott på. Kan det bli godare? Nu kan du gå in och kika på min blogg! Hör av dig om det är något mer du behöver veta. Vi hjälper gärna till. Trevlig helg! Kram Cajsa.

s.m.i.l.e sa...

Åh så gott det ser ut! Nybakat så smöret smälter...

Välkommen in till mig och få en ögonblicksbild i en småbarnsfamilj i södra Sverige, en solig och varm fredagskväll i april.

Den historien förtäljer inte att det efterföljdes av en entimmesnattning av gallskrikande dotter. Nu ska jag gå ner till man och son och så ska vi njuta av försenad efterrätt och landa lite. Tills det är dags att börja planera helgen. Tre kalas på två dagar... Puh! Kram på dig!